Arany Blende 2022

A legjobb magyar trailer nyomában

Harmadik alkalommal indul el 2022-ben az Arany Blende, ami a legjobb magyar filmelőzetest keresi.

A nevezés feltétele, hogy az adott magyar filmet vagy sorozatot 2021. január 1. és december 31. között mutatták be nyilvánosan. A film lehet bármilyen műfajú, hosszúságú, nevezni a hivatalos előzetest kell, mert a szervezők arra kíváncsiak, ki hogyan próbálta elérni a nézőket tavaly.

Újdonság, hogy idén az előzetesek mellett a legjobb plakát is kap díjat, de az értékelésnél szempont lesz az, hogy mennyire van összhangban a plakát és az előzetes.

A nevezés hivatalosan 2022. június 7-én indul az aranyblende.hu oldalon keresztül. A nevezés határideje: 2022. július 1.

Az Arany Blende egy díj a legjobb magyar előzeteseknek és egy épülő adatbázis, ahol évről évre nyomon követhetjük az aktuális magyar trailer-trendeket. A nevezett előzeteseket szakmai zsűri és a közönség is értékeli majd. 2021-ben a zsűri négy díjat osztott ki, ezen felül volt egy közönségdíj, és egy szponzori díj is a legjobb zenének. A fődíjat tavaly a Mellékhatás című sorozat előzetese kapta, a trailert Bedő Barna készítette.

A nevezett trailerek közönségszavazása augusztusban indul, a szakmai programmal egybekötött díjátadó októberben lesz.

forrás | aranyblende.hu


Legfrissebb hírek

Magyarázat mindenre | a Velencei Filmfesztiválon díjat nyert

Reisz Gábor Magyarázat mindenre című filmje nyerte Velencében az Orizzonti (Horizontok) szekcióban...

Libertate ’89 – Nagyszeben | Cinefest

A Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában, szeptember 3-án debütál hazánkban Tudor Giurgiu...